Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Järfälla Bele IBK Herr Bredd

Följ

Herr Bredd

Följ oss för uppdateringar
Följ
Järfälla Bele IBK
Innebandy
Herr Bredd
Herrar veteraner division 2 mellersta
Tabell
Lag M V O F P
1 Bele Barkarby IF IBF 21 18 0 3 54
2 IBK Globen 21 13 1 7 40
3 Hammarby IF IBF (B) 21 13 0 8 39
4 Västerorts IBK 21 8 1 12 25
5 Hässelby SK IBK 21 8 1 12 25
6 Kungsängens IF 21 7 2 12 23
7 Bro IK 21 7 1 13 22
8 Ängby IF 21 7 0 14 21

Match

Bele Barkarby IF IBF

12 - 1
Björkebyhallen
13 februari 2016
19:45

Hammarby IF IBF (B)

Referat

Referat: Bele Barkarby IF IBF - Hammarby IF IBF (B)

"Åttio kronor kostar målen"
Det hade kunnat bli en extra vers i den klassiska visan om det nu serverats annat än supar på Halta Lottas krog.
Bele Barkarbys Herrar och herrveteraner spelar ihop 26 mål och släpper in endast 4 under lördagen, allt till det facila priset av 2100 kr i domararvoden. Bele - Inte Bele 26-4!

Man skulle varit en fluga på väggen för att kunna få en inblick i det som föregick på bänkarna på andra sidan, trots att jag var uppsatt som extra målvakt, lagledare och protokollförare. Sitter man i seket får man finna sig att vara åskådare och eventuellt få insyn i innebandyns regelverk av speciellt utsedda extradomare på publiksidan.
Apropå Bele-Jockes inlägg om slocknade stjärnor hade jag David Westén som hjälpreda i seket, och han spelade Star Wars på sin padda!
Vad kunde vi då skåda denna lördagkväll när det spelades match inför 2 åskådare (exklusive flugan)?

Jag kunde efter en del sistaminutenvärvningar och dito licensieringar mönstra två fulla femmor allt emedan Hammarby ställde upp med ett välkalibrerat lag bestående av 6 utespelare.
Bajen som uppenbarligen behövde spara på krafterna tänkte fotbollstaktik, satte 0-1 efter dryga minuten spelad och tänkte kanske spela ett konditionssparande parkerabussenförsvar resterande 59.
Vi vaknade dock till snabbt, tog över mer och mer och kunde kvittera efter knappa 6 minuter tack vare Jocke Liikamaa som stod på skadelistan (!). Han var förkyld men lyssnade tydligen på mitt råd om att medicinera sig med en flaska cognac.
Rangers må ha sin kung Henrik (Har ni noterat deras formstegring, starkt relaterad till det minskade antalet mjällschampooreklaminslag?) men vi har vår egen Kung Henrik, Westén för er andra, och han kunde sätta 2-1 med 12 sekunder kvar att spela. Sorry Henke, men jag missade nog att annonsera ditt matchvinnande mål.

Den överenskomna uppvisningsmatchen med herrlaget i första pausen uteblev och vi bestämde i ett tidigare skede att låta herrarna spela före oss istället.
2-1 efter första och det här såg ut som om Bajen trots allt ville vara med och kriga om poängen denna lördagkväll.
Det förutsätter dock att man fortsätter kämpa, har fokus i avsluten och gör mål.
Eftersom Bajen går tomhänta från både andra (6-0) och tredje (4-0) perioden går vi mot en bekväm seger med 12-1.
12-1 målet förtjänar en extra kommentar då det görs av Rookien Niklas Pettersson.
Jag har hyllat honom som en fantastisk back på träningarna och nu får han måla i sin första seriematch någonsin!
Han garderade sig dock för en protokollnotering tidigare i perioden genom att ta en tvåa för slag.
Hyllas den som hyllas bör, och jag tycker faktiskt att alla mina 11 spelare gör en mycket bra match, alldeles för bra för herrtvåan. Att Pelle genomför matchen i Bajenkalsonger låter vi passera för den här gången...

Nu återstår det 5 omgångar i veterantvåan, mellersta. 15 poäng att spela om och serieledning mot tvåan Hammarby med just 15 poäng.
I princip klart med seriesegern således, men eftersom det inte finns några principer i sport, måste vi bita ihop på tisdag kväll och besegra Globen.
Kom igen nu och anmäl er till matchen och var med om det hyfsat unika i att säkra seriesegern med 4 omgångar kvar i Skarpnäck!

Veteranbankett planerad till den 16/4. Efterfesten till SM-finalen må ursäkta men det här blir höjdpunkten på säsongen i Stockholms innebandyvärld! Be there or be what we in Sweden call fyrkant.

Andra möten i serien

sön 4 okt 2015, 18:15 Bele Barkarby IF IBF - Hammarby IF IBF (B) 13 - 2
lör 12 dec 2015, 19:00 Hammarby IF IBF (B) - Bele Barkarby IF IBF 5 - 9